på billedet ses en elektriker der arbejder med sikringerne i et sikringsskab

Hvorfor springer sikringerne i hjemmet, og hvordan undgår du det?

Der er intet mere frustrerende end når strømmen pludseligt afbrydes i hjemmet. En af de mest almindelige årsager til dette er, at en sikring er sprunget. Men hvad forårsager dette, og hvordan kan du forhindre det i fremtiden? Husk at SAK-Electric hjælper dig gerne, hvis du eksempelvis søger en elektriker på Amager, Valby, Charlottenlund eller Hellerup! Her kan du se vores priser, og læse om et el-tjek!

1. Overbelastning af kredsløbet

Måske har du for mange elektriske apparater tilsluttet på én gang, hvilket kan resultere i overbelastning. Dette er den mest almindelige årsag til, at en sikring springer. Når dette sker, bør du overveje at fjerne nogle af de apparater, der er tilsluttet, eller fordele dem over flere kredsløb.

2. Kortslutning

En anden almindelig årsag er kortslutning, hvor to ledninger, der normalt er adskilt, pludseligt rører ved hinanden. Dette kan forårsage en pludselig stigning i strømmen, hvilket får sikringen til at springe.

3. Alder og slid

Som med alt andet kan sikringer blive slidte over tid. Gamle sikringer kan have en tendens til at springe lettere end nye, så det kan være en god idé at overveje at udskifte de gamle sikringer, hvis de ofte giver problemer. Dette kan også spare dig for penge.

4. Defekte elektriske apparater

Et beskadiget eller defekt apparat kan være årsagen til, at en sikring springer. Hvis du oplever, at strømmen afbrydes hver gang et bestemt apparat tændes, kan det være en indikator for, at apparatet er problemet.

Hvordan kan du undgå, at sikringerne springer i fremtiden?

  • Kend din el-installation: Vær opmærksom på hvor mange apparater du kan have tilsluttet på én gang uden at overbelaste systemet.
  • Opdater gamle sikringer: Hvis dit hjem har ældre sikringssystemer, kan det være en god investering at få dem udskiftet.
  • Undgå at bruge beskadigede apparater: Tjek dine elektriske apparater regelmæssigt for skader, og få dem repareret eller udskiftet, hvis de viser tegn på slid.
  • Konsulter en professionel: Hvis du er usikker på dit hjemmes elektriske system, eller oplever gentagne problemer, kan det være klogt at tage kontakt til en elektriker som f.eks. SAK-Electric A/S, som kan undersøge situationen nærmere. SAK-Electric A/S er nemlig en autoriseret elektriker der er godkendt af TEKNIQ.

Afslutning

At forstå, hvorfor sikringer springer, og hvordan man undgår det, er essentielt for at sikre et sikkert og effektivt elektrisk system i dit hjem. Ved at følge ovenstående råd kan du minimere risikoen for afbrydelser og beskytte dit hjem mod potentielle elektriske farer.

Husk at du aldrig selv skal arbejde med elektricitet og strøm medmindre du er en professionel elektriker.

Scroll to Top
Telefonen er åben - 70 4000 70